Wczytuję dane...
Model: 3305632
Realizacja zamówienia: 48 godzin

BIO Cukier kokosowy 250g

W większości składa się z sacharozy, ale występuje w nim również glukoza i fruktoza. Jego skład może być różny, w zależności od odmiany oraz wieku palmy kokosowej, z której pochodzi. Stąd w jego składzie mogą występować liczne minerały i przeciwutleniacze.

Jak powstaje?

Cukier kokosowy wytwarzany jest z kwiatów palmy kokosowej. Ich łodygi nacina się aby pozyskać biały sok o słodkim posmaku. Proces zbierania soku może trwać nawet przez miesiąc, za to z jednej palmy rocznie można pozyskać nawet 300 litrów tego płynu. Ciesz po odparowaniu przekształca się w brązowy syrop, który następnie pod wpływem temperatury zamienia się na sypką substancję zwaną cukrem kokosowym.

Jakie ma właściwości?

Cukier kokosowy zawiera minerały i witaminy cenne dla naszego organizmu m.in.: potas, żelazo, magnez, cynk a także witaminę C i witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na pracę układu nerwowego, odpornościowego oraz krwionośnego.

Uprawy ekologiczne BIO

Certyfikat BIO

Taki symbol na opakowaniu produktu oznacza, że pochodzi on z upraw ekologicznych prowadzonych z poszanowaniem praw zwierząt oraz w zgodzie z naturą, nadmiernie jej nie eksploatując. 
Dla producenta (rolnika, hodowcy) oznacza to, że np.  nie może używać chemicznych środków ochrony roślin ani nawozów syntetycznych. a działalność wytwórcza prowadzona jest w sposób jak najbardziej zbliżony do naturalnego, bez zanieczyszczania, ani nadmiernej eksploatacji środowiska. 
Uzyskanie certyfikatu wymaga spełnienia wielu restrykcyjnych norm oraz ściśle określonych warunków. Te zasady powodują dużo większe koszty w porównaniu do podmiotów konkurencyjnych działających z brakiem ich poszanowania; dlatego produkty ekologiczne są zdecydowanie droższe od ich "standardowych" odpowiedników.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...